100 års jubileum

Jubileumsmarkering

Vi feirer vår 100årsjubileum i fire dager, fra 16. til 19. mai. Det har vært hundre år med blod, svette og gleder! Vi har fått til samfunnsendringer som folk sa var umulig å få til, for eksempel – førerkort for døve, teksting på TV, gratis tilgang på profesjonelle tegnspråktolker, anerkjennelse av tegnspråk som et fullverdig språk og mye mer.

Programmet for jubileumsuken fra 16-19 mai:

16. mai 2018

Teater Manu feirer jubileet til Norges Døveforbund, med temaet "48 timer før 100!"

Dørene åpner, sosialt samvær med bildevisning

Velkommen v/ Mira Zuckermann
Standup/fortellinger ledet av Paal Richard Peterson
Presentasjon av den nye logoen til Norges Døveforbund v/ logokomitéen
Døves Media har premiere på jubileumsfilmen til Norges Døveforbund sin 100årsdag
Det vil vises historiske tilbakeblikk underveis

Det vil komme mer til programmet, det er bare å glede seg!
Arrangementet er gratis.

17. mai 2018

Oslo Døveforening feirer 17. mai, og her kan du bli med og feire! Trykk meg for mer informasjon!
50 kroner for NDF-medlemmer, 100 kroner for ikke-medlemmer.
Betales i døren, påmelding er bare for at Oslo Døveforening skal ha oversikt over hvor mange som kommer.

18. mai 2018

• Kl 13.00-14.30: En høytidelig markering på Rådhuset i Oslo med gratis tapas (program kommer når det nærmer seg).
  • Kl 15.00-17.30: Åpent hus hos Norges Døveforbunds kontor, og vi har avtale med en pub rett ved siden av oss hvor vi får vennepris på kaffe og diverse! Her er det ingen påmelding, det er bare å møte opp.
  • Kl 15.00-17.30: Jubileumsboken signeres på Grensen 9, Norges Døveforbunds kontor, av forfatteren Helge Herland.
  • Kl 18.00: Middag på Grand Café (600 kroner for 3-retter).

19. mai 2018

Oslo Døveforening arrangerer jubileumstur til Skaug Feriehjem. Trykk meg for mer informasjon
Det er gratis å melde seg på, men mat og transport betales selv.

Vi har nå også laget en egen arrangement som gjør det lettere for å dele informasjon. All informasjon vil bli først delt på vår facebook-side, her på nettsiden men gjøres tilgjengelig på arrangementet.

MELD DEG PÅ HER, TRYKK MEG

Spørsmål sendes til jubileum@doveforbundet.no

ANTALL PLASSER

Rådhuset: 400.
Teater Manu: 150.
Grand Café: 150.

Det vil være følgende muligheter:

Når du melder deg på, får du opp fem valg.
Du kan velge hvilken du ønsker å delta på (en, to eller alle sammen). Alternativene er listet opp under:

1. Meld deg på kun til arrangement hos Teater Manu
  2. Meld deg på kun til 17.mai-feiring hos Oslo Døveforening
  3. Meld deg på kun til markering på Rådhuset
  4. Meld deg på kun middag hos Grand Café
  5. Meld deg på kun til jubileumstur i regi av ODF

Andre jubileumsmarkeringer:

Jubileumsfrimerke: Posten har laget et jubileumsfrimerke som ble sluppet ut i november 2017.

Jubileumsstafett: Et stafettlag fra Norges Døveforbund skal besøke døveforeningene for å markere jubileet. Mer informasjon kommer.

Jubileumsbok: Tidligere redaktør av Døves Tidsskrift, Helge Herland, har skrevet en visuell jubileumsbok. Boken er på cirka 500 sider som forteller om forbundets historie, fra begynnelsen til i dag. Boken har en offisiell lanseringsdato 18.mai, men skal selges på jubileumsstafetten som skjer i forkant.

Jubileumsfilm: Døves Media lager en jubileumsfilm. Filmen har premiere hos Teater Manu 16.mai 2018.

Fagdag 24.september 2018: Vi har en egen markering i forbindelse med FNs nasjonaldag for tegnspråk 23.september. Fagdagen skal ha tema «Universell utforming + tegnspråk = sant». Mer informasjon kommer.

supervisuell_deafnet_black.png